18 maaliskuuta 2012

Påsk - askarteluja.


Aikas mielettömässä säässä saatiin tänään ulkoilla! Aurinko paahtoi niin, että tuntui ihan aurinkolasien kuvien jäävän jo naamatauluun. No jos ei nyt ihan sentään niin ainakin pisamien määrä kasvoissa on lisääntynyt huimasti tämän päivän jälkeen... Olimme hankikantoisella pellolla lasten kanssa laskemassa mäkeä, ja oli ihan huippua. Pitkät ja loivat mäet saivat kunnon vauhdit aikaiseksi!

Eilen tein pienemmän neidin kanssa vähän pääsiäisaskarteluja. Löysin jokin aika sitten Niittylän lapset -blogista ihania kuvia Jeanne d´Arc Livingin pääsiäisaiheisia koristeita. Koristeissa on ihana vanhan ajan kulunut patina ja henki. Kuvista inspiroituneena halusin tehdä jotain vähän samantapaista ja niin kaivoimme pikku neidin kanssa Tiimarista hankitut avattavat pahvimunat esiin ja aloimme väkästää:


Ensin vähän Helmi -kalustemaalia pintaan...
... ja sitten vanhaa narua, ruskean sävyisiä höyheniä, pitsinauhaa, ikivanhasta nuottivihosta revittyjä kaistaleita sekä kahvilla ja teellä vanhennettua pitsireunaista kakkupaperia. Meiltä ei löytynyt kuin kolme sellaista pahvimunaa jotka raaskin antaa maalattavaksi. Muut ovat oman lapsuuten aikaisia, ja ne haluan säilyttää sellaisina kuin ovatkin. Täytyy hakea Tiimarista lisää uustuotantoa näistä munista...


Jo aiemmin tehtiin lasten kanssa cernit massasta munanmuotoisia koristeita ja painettiin niihin erilaisia tekstejä kirjainmuoteilla. Pintaan saatiin hauskaa struktuuria kun kaulittiin taikinan pintaan pitsiliinan kuviointia. Sitten narua ripustukseen ja ei muuta kuin munat ja muut koristeet roikkumaan. Siinä saavat nyt killua pääsiäiseen asti eteisessä tulijoita vastaanottamassa.Jotta lehtikuusen oksista saatiin paremmin kevään henkeen sopivammat, liimattiin oksiin kuumaliimalla samoja ruskeita höyheniä kuin pahvimuniinkin laitettiin. Näillä voi äiti sitten lähteä naapuritaloihin virpomaan : )Massakylttejä lyötyy nyt vähän joka puolelta, oikein kun innostuttiin... Osaan ajattelin liimata napakat magneetit taakse. Vessaan tehtiin pyyhekoukkuihin roikkuvat hands -kyltit. Painokirjaimista puuttuu vallan ä-kirjain ja siksi suomalaisittain käsi tai kädet -kyltti ei onnistunut ja yksi munakylteistäkin on pask... hhhmmm... täytyy ehkä lisätä jollain konstilla se pyörylä a:n päälle  : )


Kivat viikon alut kaikille, se on taas maanantai huomenna!
Anna

2 kommenttia:

  1. Ihastuttavat pääsiäiskoristeet <3!
    Ihanaa alkavaa viikkoa :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!