12 huhtikuuta 2012

Yrittäjän kesätyö

Pysytään edelleen kana-aiheessa, mutta tällä kertaa ei kynityssä versiossa.

Muutimme vuosi sitten valmistuneeseen taloon maalle. Ainakin entisen kaupunkilaisen näkökulmasta maalle. Nyt vuoden asumisen jälkeen olen todennut, että voisin asua vieläkin maallemmalla, niin, että pimeällä ikkunasta katsottaessa ei naapurin valoja näy. Mutta nyt on hyvä näin, tämä on meille maalla. Pellot humisevat heti pihan vieressä, autotallissa on asunut hiiripesue talven yli, joutsenet nousivat eilen etupellolta lentoon, kesäiltoina saa ihailla pöllöjen metsästystä takaterassilla ja koiran kanssa saa lenkkeillä hiekkateillä ihaillen pelloilla lepotaukoa viettäviä kurkia. Miksi en ole aina asunut näin?
Aikomuksena on tulevana kesänä toteuttaa yksi haaveeni; olla maatalon emäntä! No, okei, lehmiä en hantlais, possuja ... ei kiitos, liikaa kuraa, ja hevosiakaan en itselleni haluaisi, mutta ah lampaat, kanat ja ankat! Kanoja muutama, pari lammasta viereiseltä maatilalta meille kesäksi laiduntamaan, ja tytöille pihakanit. Kaneja meillä on ollut jo vanhan talon pihalla, mutta kanojen ja lampaiden kanssa täytyy vielä tehdä vähän tuttavuutta : ) Saan nähdä haaveilenko emäntänä olosta enää tämän kesän jälkeen...Olen etsiskellyt vanhaa leikkimökkiä, jonka voisin kunnostaa kanalaksi... Jos jollakin sellainen tässä Pirkanmaan alueella pihassa ylimääräisenä lymyilee, niin laitahan viestiä!
Kanoille käy pesäksi vaikka vanha uuni, mutta en ihan heti näe sellaista meidän pihaidyllissä... : ) Kana jo valmiiksi uunissa... hhmmm, juu, tätä mielikuvaa en halua.Siis kesää odotellen!


4 kommenttia:

 1. Heipsis, löysin tieni blogiisi ja jo lukijaksi jäin :) Kaikkea kaunista löytyykin täältä...mekin muutimme tässä joku aika sitten maalle♥ ja suunnitteilla on myös kesäksi hoitolampaita pellollemme, äitilammas ja kaksi pikku karitsaa:)
  tervetuloa vastavieraisille !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka vaan Hilma! Tervetuloa, sekaan mahtuu, kiva juttu! Mehän voidaan sitten kesän aikana vaihdella kokemuksia lampusten hoidosta ;) Karitsat on kyllä niin ihkuja!

   Poista
 2. Kesää odotellen, nyt on jo lupaavia merkkejä ilmassa, kun vettä sataa :)
  Meki asutaan sen verran maalla, että lampaita voisin ottaa, ne hoitais pihaa kaverina :) Isäntä puhunu niistä jo monta vuotta ...mutta vielä ei oo näkyny:)
  Se on aina kaatunu siihen että niille pitäsi ensin kyhätä joku rakennelma... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllähän ne lampaat jonkun aitauksen sekä katoksen kaipaavat. Meilläkin jäi viime kesänä hanke siihen, että ei ollut aikaa raksailla puitteita kavereille. Nyt aloitetaan heti kun lumet on pellolta lähteneet! Jee!

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!