10 syyskuuta 2012

Kotiseutua ja markkinoita

Lauantaina lähdimme piipahtamaan Wanhan ajan markkinoille paikalliseen taidekeskus Voipaalaan Sääksmäelle. Kyllä oli kuulkaas upea tapahtuma! Väkeä pilvin pimein ja kojuja jos jonkilaisia. Osa myyjistä oli pukeutunut keskiaikaiseen tyyliin. Myynnissä oli kaikenalaisia käsitöitä, virkattua, neulottua, ommeltua, leivottua, veistettyä ja taottua. Oli keramiikkaa, tekstiiliä, nahkaa, puuta, takorautaa, koruja, ja leivonnaisia. Taidekeskuksen taidenäyttelytilat olivat yleisölle avoimia ja ilmaisia markkinapäivänä.
 
Maahan pudonnet vaahteran ja tammen lehdet sekä navakka syksyinen tuuli teki päivästä syksyisen ja toi tapahtumaan oman tunnelmansa. Voipaalan ja Rapolanharjun alue on mielettömän kaunis ja taidekeskuksen päärakennus on niin kovin kaunis ruutuikkunoineen ja narisevine puulattioineen. Alueella on paljon vanhoja rakennuksia, ja vanhin käsittääkseni 1700-luvun lopussa rakennettu. Voipaalan kartano on valmistunut vuonna 1912.
 
Kannattaa ehdottomasti tulla tutustumaan jos vain täällä päin liikutte! Ja näin paikallisenakin täytyy sanoa, että kotiseutumatkailupäivä oli antoisa. Liian harvoin on tullut täällä(kin) käytyä.
 
Voipaalaan ja näyttelytarjontaan voit tutustua mm. täällä ja täällä.
 
 
 
 


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!