23 joulukuuta 2012

Joulun odotusta

Joulusiivoukset tehty, lahja hankittu ja joulurauhaan laskeutuminen voi alkaa. Eilen aamuhämärässä sytytin takan ja nautin hetken hiljaisuudesta kun muut vielä nukkuivat. Katselin ympärilleni kameran linssin takaa, ja nappasin teillekin meidän joulun odotuksen tunnelmasta pari kuvaa.
 
Aamupalan jälkeen kuusi sai ylleen koristeensa. Päivä kului rentoillessa perjantaisen siivousurakan jälkeen. Tänään sunnuntaina on luvassa leipomuksia ja joulukukkasten vientiä. Aattona pääsemme nauttimaan herkuista mummon joulupöytään ja joulupäivänä tunnelmoimaan mummulan rauhaan.
 
 


Uusia kuusenkoristeita ostin Tallinnan reissulta. Nämä kauniit enkelit löytyivät eilen tyttöjen joulusukista. Kauniit lasikoristeet ovat sekä Perfect Homen että Shishin.
  
Tunnelmallista ja rentouttavaa joulun odotusta!

06 joulukuuta 2012

Urheudesta - För tapperhet

Isoäitini täyttäisi ensi vuonna 100-vuotta. Hän oli rakas, hyvin rakas. Monta joulua hänen poismenonsa jälkeen kyyneleet tulivat silmiin ja pala nousi kurkkuun kuunnellessani hänen mieli joululaulujaan. Ikävä on hellittänyt, mutta eräs päivä menneellä viikolla katselin taivaalle, ja mietin kuinka haluaisinkaan viettää vielä yhden päivän hänen kanssaan. Edelleen näin itsenäisyyspäivän aikaan ja joulun alla muistelen häntä suurella rakkaudella. Olisin niin toivonut, että lapseni olisivat saaneet tavata hänet. Pyöreä, pehmoinen ja lempeä isoäitini <3
 
Isoäitini oli sota-ajan lapsi ja nuori. Hän toimi rintamalla lottana. Viimeisinä vuosina hän kertoi sota-ajasta, ja siitä kuinka hänen rakas sulhasensa oli kaatunut sodassa. Olin jo tuolloin nuorena kiinnostunut tietämään ja kuulemaan lisää, mutta aika loppui kesken. Nyt vanhempi tyttäreni kyselee Suomen itsenäisyyteen liittyvistä asioista, ja voi kuinka haluaisinkaan osata paremmin kertoa hänelle tuon ajan tapahtaumista oman isoäitini näkökulmasta.
 
Isoäitini saamat mitalit ja hänen enkelinsä nostan itsenäisyyspäivänä esille, jotta voisin opettaa lapsilleni edes hitusen ajatusta siitä keiden ansiosta saamme elää itsenäisessä Suomessa. 
 


Katoin päivälliselle hopeat ja parhaat astiat. Mieheni valmisti maukkaan aterian. Jälkiruuaksi nautimme maukasta käpykakkua. Hieman arjen luksusta : )
Hyvää Itsenäisyyspäivää ihan jokaiselle

Talvisää ja maalaismaisemat

 
Aurinko ei tänään paistanut, mutta pakkasmittari näytti mahtavia lenkkilukemia. Lähdimme koko perheen voimin ulkoilemaan, lapset jäivät mummolan pihaan laskemaan mäkeä ja me saimme laatuaikaa yhdessä lenkkeillen. Perhekoira oli tietenkin vahvuutena.
 
Taloamme ympäröi pellot, ja lenkkimaasto alkaa heti ovesta ulos astuttaessa. Kiersimme 6 kilometrin lenkin, joka kulkee peltojen läpi hiekkateitä välillä poiketen metsään. Aukeilla pelloilla raikkaan talvisään tunsi poskipäissä. Nautin tuulesta ja tuiverruksesta enkä edelleenkään jaksa olla ihailematta näitä kauniita maalaismaisemia.
 


03 joulukuuta 2012

Ah, ihana talvi!

Kyllä sitä lunta ja pakkasta odotettiinkin! Mieli kirkastui ja virkistyi kerta heitolla. Nautin siitä kun saa vetää pipon syvälle päähän ja paksut kintaat käteen. Pakkaslumi narskuu kengän pohjassa ja poskissa näkyy hetkessä omenainen väri. Lasten riemu raikuu pihaleikeissä ja koira nauttii silminnähden lumihangessa juoksemisesta.
Ja miten kaunis voikaan olla talvinen maisema!
 
Tänään hain kukkakaupasta sylillisen valkoisia kukkia kotia somistamaan. Huomenna onkin jännä päivä kun ammattikuvaaja tulee ikuistamaan kotimme. Tuotokset julkaistaan alkuvuodesta lehdessä. Hieman on kuvaajan ja toimittajan tuleva vierailu saanut emännän täällä hermostumaan, mutta ihme kyllä olen saanut kodin aikalailla kuntoon : )
 
Mutta vielä on hommaa, joten heipat tällä erää!