14 syyskuuta 2013

Foccaccia

Mieheni bravuuri ruokapöytään on maukas, juuri sopivan suolainen ja öljyinen foccaccia. Leivän teko käy häneltä tuosta noin vaan ja aina lopputulos on yhtä herkullinen. Tänään leipä valmistettiin suvun kesken pelattavan STG Trophy golfkisan jälkimuonitukseen lisäkkeeksi.  
 
Ohje on niin hyvä, että haluan jakaa sen teillekin :)
 
 
 
3 dl vettä
1/3 palaa hiivaa tai vajaa yksi pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
n 7 dl jauhoja
1/2 dl oliiviöljyä
2 tl merisuolaa
2 tl tuoretta rosmariinia
oliiveja
kirsikkatomaatteja
 
Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi ja jauhot. Vaivaa oliiviöljy joukkoon alustuksen loppuvaiheessa.
 
Kohota kimmoisa taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
 
Vuoraa pelti leivinpaperilla tai öljyä hyvin. Kauli taikina ja laita vuokaan. Kohota uudelleen.
 
Painele oliivit ja kirsikkatomaatit taikinaan. Pirskottele päälle oliiviöljy. Ripottele pintaan merisuolaa ja rosmariinia.
 
Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
 
Oliiviöljyn määrä on tuossa ohjeessa aika nafti, ja sitä saakin pirskotella pintaan selkeästi reilummin niin, ettei leipä vain jää kuivaksi.
 
 

Leipomisiin sitten vaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!