11 syyskuuta 2013

 
Ruokapöytä.
 
Se on ehkäpä meidän perheen tärkein huonekalu. Sen äärelle hipsuttelee unisilmäiset lapset aamupuurolle. Sen äärelle kokoonnutaan iltapäivisin ruokailemaan kun kaikki saapuvat kotiin päivän aherruksistaan. Sen äärellä lapset tekevät läksyjä ja askarteluja. Sen äärellä pelaillaan koko perheen kesken. Sen äärelle kutsutaan ystäviä ja sukulaisia ruokailemaan, ja istutaan iltaa. Sen äärellä miehen kanssa istutaan usein iltaisin teekupposten kanssa ja jutellaan. Sen äärellä tehdään töitä. Sen äärellä istun päivisin kahvikupposen kanssa, kuuntelen hiljaisuutta ja annan ajatusten kulkea.
 
 
Meidän vanha ruokapöytä oli iiihana, vanha klaffi. Ihanan kolhuinen ja elämää nähnyt. Sen äärelle ei kuitenkaan millään saatu mahtumaan riittävästi porukkaa, omaa sakkiakin kun on jo viisi. Etsinnässä oli siis uusi, mutta siinä piti olla särmää vähintään yhtäpaljon kuin edellisessä. Ja kuten aina yleensä käy, etsitty asia kulkee vastaan silloin kun sitä ei edes varsinaisesti ole etsimässä.
 
Paksusta ja vanhasta lattialankusta valmistettu pöytä löytyi antiikkiliike Mirantikin navetasta eräällä kesäisellä mökkireissulla. Samasta paikasta mukaan tarttuivat myös upeat pöytävalaisimet. Käykääpä tutustumassa Mirantikin aarteisiin heidän facebook-sivuillaan... Ihana paikka, ihania ihmisiä.5 kommenttia:

 1. Mahtava pöytä! Tuon pöytäpinnan jälkeen tämä oma ruokapöytä näyttää ihan liian sileälle....:) Ja kertakaikkisen upeat valaisimet myöskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuossa on kyllä sitä ihanaa rouheutta ja mikä tärkeintä ympärille mahtuu väkeä!

   Poista
 2. Aivan valloittava pöytä ja en ihmettele lainkaan että sen äärellä ajatus rauhoittuu ja kerää kokoon, sydämeen uutta voimaa tuleviin päiviin- kaunista <3

  ...huoh, toivottavasti et kurkannut päivänä eräänä ovenraostamme sisään- meillä pöytä takuulla pursusi kaikkea muuta kuin mitä siellä pitäisi olla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) En kyllä kurkannut ;) mutta elämän jäljethän ne kodille antavat sydämen <3

   Poista
 3. Ruokapöytä on tosiaan tärkeä. Meilläkin elämä pyörii juuri tuon huonekalun ympärillä ja uudesta pöydästä haaveilen minäkin nyt, kun tilaa tarvitaan enemmän :). Teillä hieno löytö tuo uusi pöytä!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!