19 helmikuuta 2014

Tyynynpäällisiä - diy

 
Toiset vaihtavat tukka putkella keväisiä tekstiilejä sisustukseen, minä ompelen tukka putkella vanhoista villakankaista talvisia tyynynpäällisiä. Ostelen aina silloin tällöin kivoilta näyttäviä kangaspaloja sen enempiä ajattelematta mihin niitä käyttäisin.
 
Nyt varastoon oli kasautunut ruskean, mustan ja valkoisen sävyisiä villakankaita. Ja vähän turkistakin, mutta sen sentään jätin odottamaan josko ensi talvena tulisi talvi.
 

Viikonloppuna hain ex-työhuone - sittemmin vierashuone - nykyinen varasto- tilasta isoäidin vanhan singerin ja laitoin sen laulamaan. Helppo tyynynpäällinen syntyy parista suorasta ompeleesta, ilman vetoketjuja ja mitään kommervenkkejä. Kankaasta tehdään ikään kuin tasku, johon tyyny sujautetaan sisään. Sitten kun taas kyllästyy, tai ehtii laulattaa singeriä uudelleen, voi päällisen helposti vaihtaa.
 
Ruskean sävyt ovat nousseet mieleisiksi uudelleen, muutaman vuoden tauon jälkeen.
 

 
Eihän ompelu-urakka ole mitään ilman kannustimia. Kunnon kuppi kuumaa kahvia ja esikoisen tarjoilemia pätkis-paloja :)

 
Singer on alun perin ollut sellainen pöytämalli, siis pöydässä kiinni/pöydän sisällä säilytettävä -malli, you know. Sille ei kuitenkaan ollut uudessa talossa tilaa, joten irrotin koneen pöydästä, käytin piuhan sähköliikkeessä nykyaikaistettavana, ja avot, mulla on ompelukone!
 
Ja tikkaa muuten hyvin!
Eli Isoäiti, jos sieltä pilven päältä tätä luet, niin singerisi on edelleen iskussa ja niin rakas <3 Onhan se pala isoäitiä, vieläpä omassa kodissani.
 
  

 
Pikkuinen kuvausapulainen kurkkii kasan takaa :)
Hän on alkanut nousta kovasti tukea vasten seisomaan, ja keikkuu milloin missäkin! Käsistä tukien neiti ottaa jo askeleitakin, joten täytynee hankkia kävelykärry pikimmiten :)


Välillä voisi ottaa näin rennosti kuin lötkis pupu ;)


"Äitiiii, sä vaan kuvaat noita tyhmiä tyynyjä vaikka mulla on tässä hätä kun en uskalla mennä takaisin lattialle!!"
 
Tällainen tyynyproggis :)
 
Tässä välissä piti käydä kiljumassa telkkarin ääressä kun Suomen poijjaat sivakoivat kultaa!!
Onnea onnea!
 
 
 


12 kommenttia:

 1. No kylläpä oot ollut ahkera! Minä kuulun tuohon tukkaputkella kevät tekstiilien vaihtajiin.. Tänään juuri hain koristetyynynpäällistilaukseni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päälliset on tosi nopsa tekoisia, joten en ehkä kuitenkaan kovin ahkera :) Mun kevätfiilis on vielä ihan talviunilla, mutta eiköhän se sieltä kuoriudu kun saataisiin aurinko paistamaan :) Sä saatkin kohta laittaa uuden tyynyt uuteen olkkariin, jei!

   Poista
 2. Kauniita tyynynpäällisiä olet ommella surauttanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti :) Mä "ompelutaitoinen", heh :)

   Poista
 3. Ihanaa, että sulla on vanha Singer käytössä. Mulla olisi täällä kaksi sellaista ikivanhaa veivattavaa / poljettavaa mallia... Eipä ole muuta käyttöä kuin kauniita katsella :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän singerissä on tosiaan onneksi sähkö! Voisi olla aika hidasta puuhaa poljettavalla mallilla, heh :) Kauniita ne on katsellakin, joten ihanaa että sullakin on singerit tallella!

   Poista
 4. Kauniin värisiä tyynyjä olet wanhan aarteesi kanssa hurauttanut, hyvä idea käyttää vanhat kankaat !
  Ihana pikkuinen apulainen sinulla siellä pitää äidin vauhdissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aarre puksuttaa tosiaan edelleen kuin juna eteenpäin! Apulainen = söpöläinen, hih, taitaa olla vähän puolueellinen mielipide näin äidiltä ;) Kiva kuulla sinusta Hilma! Hyvää alkavan kevään jatkoa!

   Poista
 5. Voi kun sinulla on kivantuntuinen blogi ja söpö pieni apulainen<3
  Ihania tyynyjä olet ommellut!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari :) Apulainen on kyllä aikas sulkku :)

   Poista
 6. Tuo ompelukone näyttää kyllä todella kestävälle ja hyvälle! Oma halpiskone kun ei kestä kovin painavia kankaita ommella..Kiva blogi ja ihanat tyynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omplari on tosiaan kunnon tekoa! Ei pidä sisällään muoviosia tms. heti rikki menevää. Ilmaskos onkin kestänyt jo useamman vuosikymmenen! Kiitos kommentista :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!