01 huhtikuuta 2014

Näkkäri

 
Olen yrittänyt luotsata perheemme ruokailutottumuksia entistä terveellisempään suuntaan korvaamalla valkoiset jauhot ja sokerin terveellisemmällä vaihtoehdolla, vaihtamalla pullahiirien vaalean leivän tummaan ja kuitupitoisempaan, käyttämällä entistä enemmän kasviksia ja vähemmän punaista lihaa. Siemet, leseet ja marjasysteemit lisätään aamupaloilla valmistettaviin smooteihin ja kaikessa yritetään käyttää täysjyvää.
 
No okei, välillä lipsutaan ja urakalla, mutta se olkoon sallittua.
Joskus vastaleivottu vehnäpatonki maistuu vaan niin hyvältä :)
 
Esmeraldan blogista bongattu siemennäkkäri osui siis kuin nenä päähän tähän mun ruokavallankumoukseeni, joten oli ihan pakko kokeilla! Nyt minäkin haluan jakaa tämän ohjeen teille, koska itse en ole koskaan aiemmin tehnyt näkkäriä enkä ollut edes jotenkin tajunnut, että sitä voi tehdä itse :D
 
 
 
 
3 dl auringonkukansiemeniä
2 dl seesaminsiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
0,5 dl mantelijauhetta
1 tl merisuolaa
3 kananmunaa
 
Sekoita kaikki keskenään ja levitä uuninpellille ohueksi kerrokseksi. Paista noin 20 minuuttia 175 asteessa. Leikkaa paloiksi heti uunista otettaessa. Anna jäähtyä.
 
Itse korvasin yhden desin auringonkukansiemeniä kurpitsansiemenillä.



Tätähän syö kuin karkkia :)
 
 

6 kommenttia:

  1. Nam, näkkäriä ja lasillinen kylmää maitoa! Nuo näkkärisi näyttävät hyvältä ja reseptikin helpolta, joten täytyy kyllä itsekin kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppo se tosissan oli, ja vaihteluahan saa muuntelemalla reseptiä oman maun mukaan! Suolaa laitan itse seuraavalla kerran vähemmän :)

      Poista
  2. Kiitos vinkistä, kaikki vehnäjauhottomat välipalaideat otetaan aina ilolla vastaan :). Olen itse manteliallergikko, joten korvasin mantelijauhon maissijauholla. Loppujen ainesten kanssa sävelsin sen mukaan, mitä kaapista löytyi. Korvasin osan auringonkukansiemenistä paahdetuilla versioilla, joista saa ihanan pähkinäistä makua. Käytin myös kurpitsansiemeniä, pellavasiemenrouhetta ja Fibrexin sokerijuurikaskuitua siten, että tuo ohjeen desimäärä tuli täyteen. Aikas hyvää tuli tällaisella sävelletylläkin reseptillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soveltamallahan saa juuri itselle sopivan version! Kuulostaa hyvältä tuo sunkin resepti :)

      Poista
  3. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä käydä katsomassa sivustoanne! En ole kyllä kovinkaan paljon reseptejä täällä julkaissut, mutta kiitos huomiosta!

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!