09 lokakuuta 2014

Kahden kerroksen väkeä lastenhuoneessa

 
Lupasin viedä teidät kotikierrokselle meille. Paljonhan täällä on sisustuskuvia näkynyt, mutta joitakin muutoksia on tehty pitkin kesää ja nyt syksyn korvalla. Joten katsellaan nyt sitten paremman puutteessa jälleen näitä kotikuvia :) Täällähän minä päivät pitkät pyörin, joten tulee kuvia napattua aina silloin tällöin.
 
Aloitetaan lastenhuoneesta.
 
Iso talo, mutta liian vähän huoneita ja siihen nähden liikaa avaraa tilaa (vaikka sitä ei kyllä koskaan voi olla liikaa...), joten pakko oli kerrostaa. Keskimmäinen sai hyyryläisekseen pienimmän.
 
Periaatetasolla kerros- ja parvisängyt ovat inhokkilistallani, mutta kun näitä vaihtoehtoja ei juuri ollut, päätin kestää. Ja varsinkin kun keskimmäinen on lumoissaan korkealla nukkumisesta, niin mikäs siinä.
 
Kesän lopussa ostimme tori.fi:stä käytetyn mäntypuisen parvisängyn, joka sai autotallissa valkoisen maalin ylleen. Pohjamaaliksi otex ja pintamaalia pari kolme kertaa. Päädyin liuotin ohenteiseen, koska intuitioni sanoi sen kestävän kolhuja paremmin kuin "pehmeämpi" vesiohenteinen kalustemaali.
 
 
Tällä seinällä oli alun perin suuret vaatekaapit, mutta eräänä kesän kuumimpana päivänä purimme ne mieheni kanssa ja roudasimme sivurakennuksen vierashuoneeseen. Hiki valui ja selkä huusi hoosiannaa, mutta siellä ne nyt ovat. Lisäsäilytystila kausivaatteille ym oli enemmän kuin toivottu, mutta lastenhuoneen vaatekaappien siirtyminen muuhun käyttöön aiheutti lumipallomaisen efektin muualle... 
 
Parven alle sijoittuu pienin vielä omassa pesässään. Pinnasänkykin on löytö torista, reilut satavuotta vanha, jo monen monta lasta nukuttanut ihanuus. Etsinnässä on kuitenkin jo isomman tytön sänky, vanha kunnostettava tietenkin.


 
Lipasto kätkee sisälleen keittiöleikkejä, duploja ja keskimmäisen omia aarteita.

 
Vanha vitriinikaappi hankittiin myös kesällä käytettynä, ja freesattiin valkoisella maalilla. Kaappi elää nyt uutta elämää keskimmäisen nukketalona.


 
Paljon mahtuu suht pieneen huoneeseen kun kaikille leikeille ja tärkeyksille on oma paikkansa. Vasemmalle seinälle jää koko seinän levyinen kaapisto, jossa lasiovien takana nimikoidut säilytyslaatikot kätkevät sisälleen tavaroita.


 
 
Nyt ruuanlaittoon ja kuulustelemaan vanhimman neidin ranskan osaamista!
 
 
 

6 kommenttia:

 1. Kaunis lastenhuone. Paljon kivoja yksityiskohtia.

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä ihanalta. Niin kaunista. Jotenkin kuvittelen, että tyttölapset myös osaavat arvostaa tuota kauneutta ja pitävät huoneensa sievässä järjestyksessä. Onko näin? Meillä laitettiin isommille pojille omat huoneet kesän aikana. Piti niistä jo postatakin, mutta en ole jaksanut tehdä tarpeeksi kattavaa siivousoperaatiota :). Sisustus on ainakin asukkiensa näköinen ;D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Kyllä tytöt osaavat kivasti pitää huolta huoneistaan, varsinkin vanhin neiti. Pienin tietysti vetää vielä monta leikkiä yhtä aikaa esiin ja levittelee hetkessä koko yläkerran alueelle kunnon sekasorron, mutta niinhän se tuon ikäisen vielä pitääkin :) Yllättävän kiva tuli omastakin mielestä tuosta parvijutusta, vaikka sitä niin etukäteen "panikoinkin" :) Kiva nähdä teidän poikien valtakuntaa!

   Poista
 3. Tosi toimivan näköinen ja kaunis lastenhuone! Kävin myös ihailemassa useamman postauksen kerralla pitkästä aikaa, kun kerkesin istua viimeinkin koneelle. Aivan ihanan tunnelmallisia kuvia kauniista kodistanne. Mukavia ja syksyisiä kotoilupäiviä sinne!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!