22 marraskuuta 2014

Kuusenkoristeita - DIY

 
Keskimmäisen koululla järjestettiin tänään vanhempainyhdistyksen järkkäämät myyjäiset. Luokat olivat pystyttäneet omat myyntipöytänsä, jotka notkuivat kaikkea herkullista, kaunista ja käytännöllistä jouluista juttua. Minä lupauduin tekemään tyttöni luokan pöytään kuusenkoristeita. Jo viime jouluna tehtiin näitä massakoristeita, joten päätin pyöräyttää niitä nytkin. Lisäksi huovutin lumihiutaleenmuotoisia keveitä ja pörröisiä koristuksia. Koristeita tein lähes sata, joten vielä myyjäisten jälkeen jäin omiinkin tarpeisiin :)
 
 
 
Näitä koristeita on helppo tehdä itse.
Tarvitset askastelukaupasta massaa (löytyy sekä huoneilmassa kuivuvaa että mikrossa kuivatettavaa)
Erilaisia piparimuotteja
Esim pitsiliinan tms. jos haluat painaa pintaan jonkin kuvion
Kynsiviilan, jolla viilaat koristeiden reunat siisteiksi niiden kuivuttua
Ripustusnauhaa
Koristeita kiinnitettäväksi (esim. pieniä timanttitarroja tms.)
Itse käytin koristeisiin uutta Sinellin inka gold -maalia, jota tupsuttelin vaahtomuovipalasella koristeiden pintaan. Lisäksi liimasin decoupage -liimalla minikokoisia höyheniä.
 


Tuo inka gold-maali on mun uusi rakkaus askartelukamppeissa! Voisin supsutella sitä vähän joka paikkaan :) Ostin sitä jo aiemmin syksyllä, mutta nyt vasta ehdin ottaa käyttöön. Love it! Helppo levittää ja kuivuu nopeasti, ja antaa kauniin kultaisen kiillon. Maali vaatii alleen suht huokoisen pinnan, joten mitään metalli-tms pintoja sillä ei kannata maalata.

Näissä kuvissa ei juuri tuota kultamaalia näy, tuskin näkyy mitään muutakaan :/ Aurinko, voisitko joskus näyttäytyä? Edes vähän, pliis..
 

 
Nyt hilpaisen muiden joukkoon yläkertaan telkkarin eteen. Siellä pyörii Herra Peabody ja Sherman -elokuva. Kävimme sen vanhempien lasten kanssa katsomassa keväällä, joten nyt mennään uusintakierrosta :) Leffassa on mainiota historian kertausta aikuisillekin, suosittelen ;)
 
Mukavaa lauantai-iltaa ystäväiset :)
 
Anna
 

3 kommenttia:

  1. Mullekin nuo massat on tuttuja muutaman vuoden kokemuksella. Helppoa ja nopeaa saada kivaa koristetta kuuseen. Usein suihkutan koristeet vielä kuivuttuaan värittömällä spraylakalla. En tiedä onko siitä hyötyä kestävyyden kannalta, mutta ainakaan koristeet eivät heti tiputtuaan mene hajalle.

    VastaaPoista
  2. Niin ja siis kauniiita on nuo sinun enkelisi ovat:)

    VastaaPoista
  3. Kauniita enkeleitä. Kiva myös, että muistutit paperimassakoristeista. Siitä onkin jo useampi vuosi, kun niitä olen tehnyt, mutta koulun myyjäisiin ne ovatkin hyvä idea vielä tälle kaudelle toteutettaviksi :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!