29 marraskuuta 2014

OIKEUDENMUKAISUUS - Lights On 2014

 
 
vapaus
oikeudenmukaisuus
arvo
laupeus

 
 

We can´t forget about the other girls still trapped in dark rooms - girls who asked me to pray that they would get taken out and given a chance.
 
- trafficking survivor, rescued by IJM Mumbai and local police -


Kerran tvstä tuli elokuva, ihan perusamerikkaversio, teini-ikäisestä tytöstä, joka kaverinsa kanssa lähti matkalle Ranskaan (muistaakseni). Perillä tytöt kidnapattiin erään prostituoituja välittävän jengin toimesta. Perinteiset amerikkalaiset sävyt omaavassa elokuvassa tyttö ehti soittaa isälleen hätätilanteesta, joten isä osasi lähti meren taakse tytärtään etsimään, ja pääsikin jengin kannoille. Toinen tytöistä löytyi kuolleena huumeneula käsivarressa talosta, joka kätki sisälleen kymmeniä seksiorjiksi kaapattuna tyttöjä, oma tytär oli myyty eteenpäin rikkaan miehen iloksi.

Se mitä kuvitteellisesti elokuvassa kuvattiin, on liian monen totuus, arkipäivää. Niin oikeasti tapahtuu. Tässä elokuvassa oli onnellinen loppu ja tytär pääsi takaisin kotiin. Moni muu ei.

Tämä on vain yksi ilmentymä miten ihmiskauppaa tapahtuu. Mutta aina siihen liittyy oikeuksien riistäminen, oikeudenmukaisuuden periaatteiden polkeminen.

 

Speak up for those who cannot speak for themselves.
 
- Proverbs 31:8 -
 
 
Injustice anywhere is a threat to justice everywhere.
 
- Martin Luther King jr. -


* * *

 
 Valaisin tuunaukseni lähti liikkeelle siitä, että luin netistä aiheesta ihmiskauppa. Karua tekstiä, mutta joidenkin arkea. Naivisti en ollut käsittänyt sen laajuutta. Orjuudestahan on luettu historian teksteistä, mitä onko sitä vieläkin? Ja näin laajasti? Kyyneleet silmissä luin ihmiskohtaloista. Olin otettu ja kiitollinen, että minut otettiin mukaan tuomaan näkyväksi näin tärkeää asiaa. Voin kantaa oman korteni kekoon, edes sen pienen. Näin suurten asioiden edessä sitä tuntee itsensä aina niin voimattomaksi.


 Materiaalit sekä värit olivat selvät aivan heti. Yhdistin ne Lights On 2014 -projektin ydinteemoihin:

vapaus
 höyhen ja verkko - vapaus ja orjuus vastakkain

oikeudenmukaisuus
kultalanka - jokaisella pitäisi olla oikeus kulkea elämäänsä eteenpäin ja seurata omaa kultalankaansa

arvo
kultamaali - ihmisarvo

laupeus
valkoinen ja silkkikangas - voimaa ja luottamusta parempaan


* * *
 
 
Whenever one person stands up and says "wait a minute, this is wrong", it helps other people to do the same.


#lightson2014
#lightsonprojekti
#eiorjuudelle
#valo

 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!