04 joulukuuta 2014

4. joulukuuta

 
Käpykranssi
 
 
 
 
Maanantaina ulkoilimme pienimmän kanssa käpyretkelle. Kuusenkäpyjä saa meidän tontin rajalta vaikka kuinka paljon, mutta männynkäpyjä täytyy lähteä metsästämään pellon toiselle puolelle. Todellisuudessa neiti jäi leikkimään mummon ja serkkutytön kanssa mummolaan, ja minä jatkoin pusseineni kohti suureksi odottamaani käpysaalista.
 
Jouduin kuulkaa ihan tekemään hommia, että löysin edes pienen muovikassillisen verran männynkäpyjä! Luulin tuosta noin vain hakevani saaliin, mutta eipä niitä ollutkaan! Onkohan nyt huono männynkäpyvuosi? Onko sellaisia? :)
 
 
Kävyt viettivät pari vuorokautta saunan lauteilla kuivumassa ja avautumassa. Eilen pienen päiväuniaikaan otin vanhan kranssipohjan, kävyt, kuumaliiman sekä mukillisen glögiä ja aloin liimailla. Käpyjä meni varmaankin n. 50 ja kuumaliimapötkylöitä ainakin kuusi. Liimasin käpyjä useampaan kerrokseen saadakseni kranssista pullean.
 

 
Vaikka pidänkin luonnon koristeista, oli aikeenani suhutella kranssi kultamaalilla, joulun kunniaksi. Kranssin laitan etuoveen roikkumaan, ja arvelin kultaisen kranssin sopivan mustaan oveen kuin parta pukille. Suhumaalista oli kuitenkin ponnekaasu loppu (oma tieteellinen arvioni..), joten maalaaminen jäi toiseen kertaan. Tänään täytyy muutenkin suunnata askartelukauppaan, joten täytyy laittaa ostoslistalle. Tuskinpa tuota vanhaa enää saa pelittämään, vai onko jollain vinkkiä?
 
Huomiseen!
 


2 kommenttia:

 1. Aivan hurmaava käpykranssi!
  Kävyt ovat välillä kiven alla, havupuilla on satokautensa myös, eikä se ole joka vuosi!
  Nauti joulun hiipivästä tunteesta ja lämmin tuulahdus täältä oliivipuun alta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ilmankos käpyjä ei tuntunut löytyvän! Meidän tontin rajalla olevassa kuusessa tuntuu olevan joka toinen vuosi hurjan kävysadon vuosi ja joka toinen vuosi älyttömän sadon vuosi :) Kiitos, nautin :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!